Investeringsdirektør Mikkel Klit Eliasen har skrevet et debatindlæg som er publiceret i nyhedsmediet FINANS

Læs hele indlægget her:

https://finans.dk/debat/ECE16663168/risikomodellen-har-spillet-fallit/

Kort Uddrag:

Risikomodellen har spillet fallit. 📈 📉 📈 

”Du tager for lav risiko!” Siger jeg. Og så tænker du sikkert: ”Nej, det gør jeg ikke, for jeg er da en fornuftig type, som ikke vil tage høj risiko.” Og ja, du er givetvis fornuftig – men spørgsmålet er, om det nu er så fornuftigt at tage en lav risiko?

Problemet i at investere med maven:

Lad mig starte med at forklare, hvad der overhovedet ligger i ordet ”risiko”.

Èn ting er nemlig, hvad vi mener, når vi til daglig taler om risiko. Og noget helt andet er, hvad det betyder i en matematisk, finansiel sammenhæng. 🔢

I dagligdagen forbinder vi høj risiko med at køre for stærkt 🏎, starte eget firma, springe med faldskærm 🛩 osv. Her vurderer vi risiko ud fra mavefornemmelse, følelser og tanker om ens helbred og velbefindende i hverdagen og nuet.

I den matematiske, finansielle verden har risiko derimod intet at gøre med, hvordan det føles i maveregionen.

Her forstår vi risiko ud fra det, som så fint bliver kaldt for volatilitet. 📈 📉 Kort fortalt måles din volatilitet ud fra udsvingene af tab og gevinst i din aktieportefølje.

Vi måler altså risiko som din formues chance for gevinst og tab på 1 år – ikke dit helbred, og ikke på en lang ⏳ tidshorisont som vi bør gøre.

Mange menneskers tidshorisont er minimum 10 år frem i tiden, og oftest meget mere.

… fortsæt i FINANS og se bl.a. hvad 1 mil danske kroner er blevet til efter 20 års afkast afhængig af din risiko og investeringstidspunkt.

https://finans.dk/debat/ECE16663168/risikomodellen-har-spillet-fallit/